Janne Pekkalan kala- ja kalareissureseptit:

 

Savustettua harjusta kalalisäkkeen ja lohipottujen kera

 

Savusta harjukset (muutkin kalat passaavat)

 

Lohipotut 

Perunoita

Sipulia

Suolaa

Kuohukermaa

Vettä

 

Kuori ja leikkaa potut lohkoiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois. Lisää viipaloidut sipulit ja kaada päälle reilusti kermaa, sekoita ja kiehauta kunnes kerma sakenee.

 

Baaduksen kalamöhnä (kalanlisäke/kastike) 

5 keitettyä kananmunaa

2 dl smetanaa

Nippu tilliä

Suolaa

 

Koviksi keitetyt kananmunat murskataan. Tilli hakataan paloiksi. Ainekset sekoitetaan ja lisäke on valmis.

 

Etelänvetelä-salaatti 

Tomaattia ja kurkkua lohkoina

Ruohosipulia

Kastikkeeksi Heinz garlic saucea ja limen mehua

 

Lisukkeeksi voissa paistettuja halkaistuja porkkanoita. Jätä vähän naattia näön vuoksi.

Ruokajuomaksi vesi, olut tai puolikuivaa valkoviiniä.

 

Jaloviinalla piiskattua loimulohta

 

Mausta lohifileet gourmet-suolalla, joka imeytyy merisuolaa nopeammin ja tekee loimukalaan kivan pinnan. Kiinnitä lohifilee loimulautaan puutapeilla. Loimuta tasaisella tulella, käännä lautaa tarvittaessa, jotta kala kypsyy tasaisesti.

 

Kaada kulhoon/kuppiin sulatettua voita ja loraus jaloviinaa, sekoita ainekset. Huiski esim. katajanoksalla voisula-jaloviinaa loimulohien pintaan.

 

 

Soutumiehen saslik

Kotivaran kärkkäreitä

Sinappia

Voita/paistinrasvaa

Muurikkapannu

 

Tämä on tarkoitettu syötäväksi lohensoutujen välissä äkkinäisen nälän yllättäessä.

Asettele koivuhalot grillipaikalle ja sytytä nuotio dieselillä (anna dieselin imeytä hetken aikaa, jottei tule leimahdus-ilmiötä).

Kuumenna muurikka. Laita voita tai paistinrasvaa. Halkaise kärkkärit pitkittäin ja paista tasaisella lämmöllä molemmin puolin.

Tarjoa halkaistun koivuhalon päällä sinapin kera.

 

©Janne Pekkala ja Wild Salmon Adventures Ay